Czy zdjęcie profilowe WhatsApp zostało skradzione? Czy nie chcesz, żeby to się powtórzyło? Pokażemy Ci, jak zapobiec kradzieży Twojego profilu

WhatsApp jest aplikacją numer jeden na świecie, jeśli chodzi o komunikatory internetowe i dzięki swojej wielu możliwościom stał się numerem jeden na świecie. Nie posuwając się za daleko, możemy dzielić się z ludźmi, którzy chcą różnych rodzajów plików, takich jak pliki audio, zdjęcia lub filmy. Nie wspominając o podstawach, które możemy zrobić, takich jak wysyłanie wiadomości tekstowych bez żadnego limitu lub wykonywanie połączeń w ten sam sposób . Najlepsze jest to, że jest całkowicie darmowe i KAŻDY ma do niego dostęp.

Dlatego z kolei musisz być bardzo ostrożny, ponieważ KAŻDY może mieć do niego dostęp, a jeśli znają twój numer telefonu, mogą uzyskać dostęp do twojego zdjęcia profilowego, na przykład, bez potrzeby ich dodawania, przychodzi to również domyślnie w aplikacji.

Unikaj kradzieży obrazu profilu na WhatsApp

Nie jest też zbyt skomplikowane, aby uniknąć kradzieży z obrazu profilu WhatsApp, po prostu musimy skonfigurować pewne opcje w danej aplikacji. Opcje, które muszą zrobić więcej niż cokolwiek, z kwestiami prywatności, które zawsze przychodzą domyślnie, aby każdy mógł zobaczyć wszystko, co mamy w taki sam sposób, jak dzieje się to na przykład z Facebookiem .

Następnie musisz po prostu wpisać WhatsApp, gdy już tam jesteś, przechodzimy do części z ustawieniami, następnie do konta i do końca prywatności. W tym miejscu będziemy mieli kilka opcji i wybierz ten, który mówi obraz profilu. Musimy wybrać, czy chcemy, aby nikt nie widział naszego zdjęcia, które nawet nie zobaczy naszych kontaktów. Jeśli chcemy, aby tylko nas, którzy mają agendy, byli jedynymi, którzy mogą zobaczyć nasze zdjęcie (oznacza to, że jeśli osoba planuje cię, ale nie masz jej wśród swoich kontaktów, nie będziesz w stanie zobaczyć zdjęcia z profilu). bardziej kontrowersyjne jest to, że każdy może zobaczyć Twoje zdjęcie profilowe, niezależnie od tego, czy zaplanowałeś, czy nie, czy masz je, czy nie, nic się nie liczy. ALL może zobaczyć Twoje zdjęcie profilowe.

W tym przypadku najbardziej wskazane jest po prostu wybranie Moje kontakty i idź.