Samouczek, aby dezaktywować niebieskie kleszcze WhatsApp

Dlaczego ludzie z WhatsApp są całkiem szaleni i uwielbiają, że nie mamy prywatności, co oczywiście doceniamy ... chwilę, nie, nie robimy tego. Od czasu aktualizacji podwójnego niebieskiego testu bóle głowy związane z tym problemem nie zrobiły więcej niż rosły, rosły i nadal rosły aż do dojrzałości, wkrótce po włączeniu tej opcji, tak mało potrzebne, jeśli nie absolutnie, zaczęły się aby zobaczyć w sieci wiele negatywnych komentarzy całkowicie przeciwko temu, co zrobił WhatsApp i dlatego ich nie brakowało, widzieliśmy, jak nasza prywatność została umieszczona w toalecie iz pięknym uśmiechem na twarzy przycisk został naciśnięty wysłać to daleko, daleko.

Ale ludzie z WhatsApp wiedzą, jak rozpoznać, kiedy się mylą… Zgadza się? Cóż, coś podobnego i wkrótce pojawiła się nowa opcja, dzięki której możliwe było wyłączenie podwójnego sprawdzenia niebieskiego, okropnego popcornu, który pozostawił cię na dowód, gdy czytałeś wiadomość i najwyraźniej na tej wysokości musiałeś odpowiedzieć tak samo, jeśli lub, ta opcja jest łatwa do znalezienia iz którą nie powinieneś się martwić o dwa niebieskie popcorn, teraz jeśli zobaczysz gołębie innych kolorów, odwiedź lekarza, ponieważ nie jest to normalne.

Jak wyłączyć podwójne sprawdzanie na Androida

Ponieważ jest to naprawdę zbyt proste i wymaga jedynie najnowszej wersji WhatsApp na później, wystarczy otworzyć aplikację, przejść do Ustawienia, Informacje o koncie, Prywatność iw tej sekcji należy usunąć zaznaczenie pola „ Potwierdzenie odczytu ”.

Jak wyłączyć podwójne sprawdzanie na iOS

W przypadku iOS jest to praktycznie to samo, będziemy musieli przejść do aplikacji WhatsApp, a następnie przejść do sekcji Ustawienia, a następnie zakończyć konto, teraz w Prywatności mamy opcję, którą powiedziałem powyżej w przypadku Androida: Potwierdzenie odczytu, usuń zaznaczenie opcji.

Aby wziąć pod uwagę, że tak i jest to, że jeśli potwierdzenie odczytu jest wyłączone, aby nikt nie mógł zobaczyć, czy przeczytałeś wiadomości, czy nie, nie możesz ich zobaczyć w innych, więc miej to na uwadze. Pomijając to, dwie niebieskie kontrolki nie będą już wyświetlane.