Jak ukryć Coenxión w Facebook Messenger?

Facebook Messenger to usługa czatu najważniejszej sieci społecznościowej na świecie, platformy komunikacyjnej, która zaczęła być częścią jej macierzy i która stopniowo stała się niezależna dzięki wielu interesującym funkcjom.

Nie oznacza to jednak, że jego użytkownicy lubią każdy z nich, biorąc pod uwagę, że niektóre, na przykład pokazywanie się, gdy jesteśmy połączeni, przyniosły więcej niż jeden ból głowy .

Dlatego w kolejnych wierszach pokażemy Ci, jak ukrywać się, gdy jesteś połączony w programie Messenger krok po kroku .

Ukryj, że jestem połączony w programie Messenger

Cóż, wtedy zobaczymy, jak możesz się ukryć, gdy jesteś połączony w Facebook Messenger, coś, co z pewnością Cię zainteresuje, jeśli nie chcesz, aby inni przeszkadzali Ci podczas przeglądania sieci społecznościowej lub czatowania z kimś innym.

Oczywiście, musisz pamiętać, że aby sztuczka była w 100% skuteczna, konieczne jest wyłączenie tej opcji zarówno w programie Messenger, jak i na Facebooku, ponieważ w przeciwnym razie nadal będziesz pokazywał te informacje innym.

Aby ukryć się, gdy jesteś połączony z czatem na Facebooku, musisz najpierw przejść do programu Messenger, wprowadzić swój profil, coś, co możesz zrobić w prawym górnym rogu ekranu, aby przejść do ustawień.

Zobaczysz, że pojawia się zielony okrąg o nazwie Dostępność, który informuje Cię, gdy jesteś połączony . Dlatego należy dotknąć tej opcji, aby uniemożliwić innym osobom oglądanie się po nawiązaniu połączenia.

Musisz pamiętać, że w takim przypadku nie będziesz w stanie zobaczyć, kiedy inni są połączeni .

Wyłącz czat na Facebooku

Jak powiedzieliśmy wcześniej, z drugiej strony konieczne jest także wyłączenie dostępności na Facebooku, ponieważ w przeciwnym razie aplikacja będzie nadal pokazywać, że jesteś połączony, więc musisz przejść do sieci społecznościowej i wejść w Ustawienia z przycisku menu.

Gdy znajdziesz się w Ustawieniach aplikacji w Ustawieniach i prywatności , zobaczysz opcję dezaktywacji czatu na Facebooku .

Dopiero po wykonaniu dwóch powyższych kroków możesz być pewien, że aplikacja Facebook nie pokaże Cię jako aktywnego w czacie serwisowym, a tego właśnie szukamy.

Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do procedury lub nie osiągnąłeś oczekiwanego rezultatu, powinieneś tylko zapytać o to.

Czy wolisz pokazywać, gdy jesteś połączony w programie Messenger lub nie robisz tego bezpośrednio?